|
کد مطلب: 76872
ناچاريم بيش از ? ميليون تن گندم وارد کنيم / فردا؛ جلسه شوراي عالي آب به رياست رئيسجمهور
تاریخ انتشار : 1393/01/01 نمایش : 707
به گزارش سلام لردگان به نقل از خبرنگار دولت باشگاه خبرنگاران حجتالاسلام والمسلمين دکتر حسن روحاني رئيسجمهور در چهارمين کنگره سراسري خانه کشاورز و در جمع فعالان اين حوزه گفت: ديدار با مردان و زناني که در صحنه امنيت غذايي کشور و اقتدار اين مرز و بوم تلاش ميکنند براي رئيسجمهور يک افتخار است.
** من يک روستا زاده هستم
وي در ادامه با بيان اينکه خيلي با فضاي کشاورزي بيگانه نيستم، افزود: من يک روستازاده هستم و در کنار دوران تحصيلاتم در نوجواني در دبستان، گاهي کار کشاورزي هم داشتم و اگر دست پينه بسته افتخار است که هست، من هم در سن 10-11 سالگي در فصل تابستان به خاطر کار کشاورزي دستهايم پينه بسته بود.
رئيسجمهور ادامه داد: کشاورزي دنياي خود را دارد، شايد سود کشاورزي در مقايسه با بخشهاي ديگر کمتر باشد اما افتخار آن بسيار بيشتر است چرا که سروکار با طبيعت و در کنار طبيعت زيستن کاري اساسا خدايي است.
دکتر روحاني اضافه کرد: قدرت لايزالي بذر را ميروياند و اين رويشها از ناحيه اوست، بذر را کشاورز مي افشاند اما رويش بذر به دست و با اراده حق است.
رئيس جمهور بيان داشت: زارع يکي از نامهاي حق و واقعي خداوند است و کشاورزان که وسيله زراعت را فراهم ميکنند مايه مباهات و افتخار براي همه دست اندرکاران اين بخش مهم به عنوان بخش توسعه و امنيت ملي کشور است.
** کشاورزي با مشکلات دست به گريبان است
دکتر روحاني بيان داشت: امنيت غذايي به عنوان يکي از بخشهاي بسيار مهم مطرح است و کم و بيش ميدانم که کشاورزي کشورمان با معضلات زيادي دست به گريبان است.
وي اضافه کرد: آب و خاک به عنوان دو عنصر و بزرگترين سرمايه براي کشاورزي يک کشور و يک ملت است.
رئيسجمهور افزود: خاک همان فراش و سرزميني است که بر روي آن زندگي ميکنيم و همه رويشها و تولدها در اين پهنه اتفاق ميافتد. حراست از خاک در نظر بعضيها ناچيزترين مورد تلقي ميشود، اما براي بدست آوردن اين خاک بايد ميليونها سال طول بکشد تا خاک آماده در اختيار ما قرار گيرد.
وي با اشاره به اينکه با خاک بد برخورد شده است، اظهار داشت: آنگاه که به فکر مسکن و شهرسازي، ساخت و ساز، جاده ، پل و هر گونه تغيير و تحول روي زمين بوديم، کمتر فکر کرديم جاي مناسب آن کار را پيدا کنيم و زمين آماده کشاورزي را به محل ساخت سکونت تبديل نسازيم ، کمتر فکر کرديم جايگاه شهر را به درستي انتخاب کنيم و باغ ها درخت ها ناجوانمردانه تخريب شدند و اين تاسفي است که جبران آن طول مي کشد.
رئيس قوه مجريه با بيان اينکه ما از لحاظ آب در مضيقه هستيم، گفت: کشور ما از لحاظ بارندگي جزء سرزمينهاي پرآب نيست و کشوري است که بارندگي آن متوسط 230 - 240 ميليمتر است که ميتواند جزء کشورهاي خشک محسوب شود، پس بايد قدر قطره قطره آب اين سرزمين را بدانيم.
دکتر روحاني با اشاره به اينکه براي قدرداني و نگهداري آب نياز به سرمايه داريم، تاکيد کرد: امان از سرمايه که حرف هيچکس را گوش نميدهد و تنها يک واژه را مي شناسد و آن سود است، سودي مطمئن و پايدار و در اين راستا توصيه هيچکس را گوش نميدهد.
** مداخله دولت لازم است
رئيسجمهور اظهار داشت: سرمايه آهويي فراري است که به دنبال جايگاه سود ميگردد که در اين موقع مداخله دولت در اينجا لازم است.
وي افزود: گاهي در بعضي امور لازم نيست که بخش خصوصي حاضر باشد و همه سرمايه خود را سرمايهگذاري کند اينجا همه تشکلها و خيرين بايد دست به دست هم بدهند تا مشکلات حوزه کشاورزي حل شود.
دکتر روحاني با اشاره به اينکه خيرين فقط خيرين مسجدساز و مدرسهساز نيستند، تصريح کرد: خيرين با سود کم و اعتقاد اين سود به صحنه ميآيند.
وي افزود: همه بايد دست به دست هم دهيم تا بخش کشاورزي را که غذاي مردم را تامين ميکند و موجب استمرار حيات جامعه است را ارتقا دهيم.
رئيسجمهور با بيان اينکه ما هر روز از دستاورد کشاورزان قدرداني ميکنيم، خاطرنشان کرد: هرگاه که در کنار سفره غذا قرار ميگيريم و ميگوييم الحمدالله، در واقع حمد خدا را به جا ميآوريم و از کساني که غذاي مردم را تهيه ميکنند تشکر ميکنيم.
** افتخاري ندارد که سفره ما سرزمينهاي کشاورزي ديگر کشورها را آباد کند
وي با اشاره به اينکه اين سفره را ميتوان از دست رنج ملتهاي ديگر نيز رنگين کرد، اظهار داشت: اين سفره براي ما فايده اي ندارد بلکه فقط شکم سير ميشود و افتخاري وجود ندارد که سفره ي سرزمين کشاورزي ديگران را آباد کند. از آمريکاي لاتين تا آسياي دور همه و همه آثاري از زرع و زراعت آنها در سفره ي ايراني يافت ميشود. اين افتخار براي ماست؟
** درآمد ارزي سالهاي گذشته کجا سرمايهگذاري شد؟
دکتر روحاني با بيان اينکه کشور ما در سالهاي گذشته در بهترين شرايط ارزي بود و سالانه حدود 100ميليون دلار درآمد ارزي داشت، گفت: متاسفانه نفهميديم اين درآمد ارزي کجاها و چگونه سرمايهگذاري شد و چطور در اين فرصت طلايي ما نتوانستيم بخشهاي مختلف و در راس آن بخش کشاورزي را احيا کنيم، بخش کشاورزي ما سرمايه و تخصص ميخواهد.
وي افزود: متاسفانه در همين دوره که درآمد ارزي ما در بهترين شرايط بود، آبهاي زيرزميني افت کرده و زمينها شور و شورتر ميشود و در همين دوره است که درياچه اروميه خشک ميشود و در همين دوره است که زاينده رود زيبا به خشک رودي تبديل ميشود.
رئيس قوه مجريه اضافه کرد: بايد نحوه استفاده از طبيعت را بدانيم و به اين نکته توجه کنيم که با طبيعت و مرتع ستيز نداشته باشيم زيرا ستيز با مرتع يعني نابودي خاک، يعني کمبود آب، يعني زميني که خشک ميشود و جنگلها را از بين ميبرد.
وي در ادامه افزود: در اين شرايط ابري که از آسمان عبور ميکند، چشم تيزبيني دارد، ابر زماني که مرتع سبز ميبيند گريه شوق ميبارد، اما در سرزمين خشک توقف نميکند.
** دولت با آمار دهشتناکي روبرو شد
رئيس جمهور با بيان اينکه با طبيعت بايد منصفانه عمل کنيم، تاکيد کرد: دولت در زماني که مسئوليت را برعهده گرفت، با آمار دهشتناکي روبرو شد، شايد اولين عزيزي که با او آمار را مرور کرديم، همين آقاي دکتر کلانتري بود. او که زحمات زيادي براي اين بخش کشيده و ميکشد، اميدوارم زحمت هم بکشد در ادامه؛ بعد هم همين آقايي دکتر کشاورزي که در ابتدا ناز هم ميکرد و ديگران را معرفي ميکرد. از همان روزهاي اوليه آمارها، آمارهاي نگران کنندهاي بود.
** ناچاريم بيش از ? ميليون تن گندم وارد کنيم
وي با بيان اينکه از همان روزهاي اوليه آمارهاي نگران کنندهاي در حوزه کشاورزي وجود داشت، تصريح کرد: اولين آماري که در اين حوزه نگرانکننده بود، به بحث گندم اختصاص داشت به طوري که بعضي آمارها اين موضوع را مطرح ميکردند که 13 ميليون تن گندم توليد شده، 7 ميليون تن گندم وارد و 12 ميليون تن گندم نياز ما است، لذا ديديد که ناچاريم بيش از 7 ميليون تن گندم را در شرايطي که نفت، کشتيراني و بيمه کشتيراني ما تحريم است و نقل و انتقال بانکي با مشکل روبرو است، وارد کنيم.
رئيس جمهور خاطرنشان کرد: متاسفانه نه تنها در بخش گندم بلکه در بسياري از نهادها بايد واردات انجام داد مانند بخش شيلات و زراعت که با مشکلات بسياري روبرو بود.
وي با بيان اينکه براي احياء و رونق بخش کشاورزي از اول پاييز بايد به فکر کود باشيم، تصريح کرد: متاسفانه براي کود قدمي برداشته نشده و زمان در شرايط فعلي بسيار کوتاه و تنگ است، از اين رو دولت متوجه شد اگر کشاورزي بخواهد براي کشاورزياش برنامهريزي کند، بايد از فصل پاييز از قيمتهاي تضمين شده محصولات با خبر شود، لذا دولت در همين زمينهها از ابتدا اقدامات جدي را آغاز کرد.
رئيس قوه مجريه اظهار داشت: متاسفانه وقتي براي تهيه کود داخلي پيش قدم شديم، متوجه اين موضوع شديم که کساني که بايد کود را تحويل دهند، 1300 ميليارد تومان بدهي دارند.
** دولت گذشته ارثهاي خوبي براي ما به جا گذاشته است
دکتر روحاني با بيان اينکه دولت گذشته ارثهاي خوبي براي ما به جا گذاشته است، تاکيد کرد: به هرحال براي اعلام قيمت تضميني محصولات، پرداخت بدهي کشاورزان و تهيه کود چه از منابع داخلي و چه از طريق منابع خارجي ارز لازم از سوي دولت تخصيص داده شد و قدمهاي خوبي در اين راستا برداشته شد.
دکتر روحاني با ارائه آمارهايي از عملکرد وزارت جهاد کشاورزي در چند ماه اخير افزود: تصويب و اعلام به موقع قيمتهاي خريد تضميني به ويژه گندم، اختصاص 200 ميليارد تومان به بيمه محصولات کشاورزي مازاد بيمه 150 ميلياردي از مهمترين اقداماتي است که طي چند ماه اخير از سوي وزارت جهاد کشاورزي انجام شده است.
** صندوق بيمه کشاورزي بدهي 2300 ميليارد توماني دارد
وي خاطرنشان کرد: عليرغم اينکه صندوق بيمه کشاورزي بدهي 2300 ميليارد توماني دارد و در اين راستا به يک اعتبار 1000 ميليارد توماني نيازمنديم، براي تهيه کودهاي مورد نياز کشاورزان در فصل پاييز خط اعتباري 500 ميليون دلاري از طريق بانک مرکزي اعلام شده است.
رئيس قوه مجريه تاکيد کرد: اقدامات لازم براي خريداري کود فسفات از خارج انجام شده و در حال حاضر 80 هزار تن آن وارد کشور و در حال توزيع است.
رئيس جمهور تصريح کرد: علي رغم اينکه شرکت حمايتي تامينکننده کود 1300 ميليارد تومان بدهکار است، اما طي دو ماه گذشته 300 هزار تن کود اوره تهيه شده است.
دکتر روحاني با اشاره به اينکه از سوي دولت خط اعتباري از طريق بانک کشاورزي براي کشاورزان ايجاد شده است، تصريح کرد: دولت در بخش کشاورزي بخشي از رسالت را برعهده دارد و ميتواند با واردات نابجا که براي کشاورزي مشکل درست مي کند، برخورد و واردات بجا را که در حوزه کشاورزي تاثيرگذار است، توسعه دهد.
رئيس قوه مجريه اظهار داشت: اين دولت است که اعتبار ارزي را براي کشاورزان آماده ميکند و وظيفه گسترش بخش تحقيقات کشاورزي را برعهده دارد.
رئيسجمهور خاطرنشان کرد: دولت در بحث آموزش و پرورش نيروهاي متخصص و واردات ماشينآلات مدرن در حوزه کشاورزي مسئوليت اصلي را برعهده دارد.
** کشاورزي بايد از حالت سنتي به مدرن تبديل شود
وي افزود: کشاورزي ما بايد از حالت سنتي به حالت مدرن تبديل شود ، زيرا کشاورزي سنتي قدرت رقابت ندارد، ما بايد بازار صادرات را در اختيار گيريم و به يکي از کشورهاي اصلي و هدف در مقوله کشاورزي تبديل شويم.
دکتر روحاني با تشکر از کشاورزان که بخشي از نيازهاي کشور را تامين ميکنند، تصريح کرد: آمارها بيان ميکنند که متاسفانه ما از صددرصد نياز جامعه تنها 40 درصد آن را تامين و بقيه را وارد ميکنيم که در اين راستا بنده به اين موضوع اعتقاد ندارم که ما بايد در همه زمينهها به خودکفايي صددرصد برسيم، اما همت و ايثار و حضور کشاورزان و روستاييان سبب خواهد شد که ما در اين مسير گامهاي مثمر ثمري برداريم.
رئيسجمهور همچنين گفت: حضور کشاورزان و روستاييان در انتخابات نشان داد که آنها آگاهي سياسيشان نه تنها از شهرهاي کلان بلکه از برخي از مراکز نيز بيشتر است از اين رو کشاورز رسالت بزرگي را به دوش دارد.
وي افزود: دولت به کشاورزان اعلام ميکند که شما به عنوان نمايندگاني از کل سرزمين ايران همه توان خود را براي احياي کشاورزي به عنوان رسالت خود انجام دهيد و دولت نيز در اين مسير وظايف خود را انجام خواهد داد.
** فردا؛ جلسه شوراي عالي آب به رياست رئيسجمهور
دکتر روحاني با بيان اينکه فردا(سهشنبه) اولين جلسه شوراي عالي آب که مدتها تعطيل بود به رياست رئيسجمهور تشکيل خواهد شد، اظهار داشت: ما اين شورا را تشکيل ميدهيم تا مشکلات کشور حل شود، از اين رو هفته آينده نيز اولين شوراي عالي محيط زيست را با حضور رئيسجمهور تشکيل خواهيم داد.
وي با بيان اينکه مشکلات موجود ما را مايوس نميکند، تصريح کرد: بايد همه دست به دست هم دهيم تا کشور را در مسير رونق و شکوفايي قرار دهيم.
رئيسجمهور در پايان تصريح کرد: براي همه شما کشاورزان عزيز که با اقتدار در روزهاي سخت در انجام رسالت خود پايداري کردهايد، آرزوي موفقيت ميکنم و اميدوارم آسمان هم به ما کمک کند و خداوند رحمت خود را به ما نازل کرده و سالي پر رونق در حوزه کشاورزي داشته باشيم.
|
|
|
|